Cel mai bun burger vegetal. Ușor de preparat și gata în doar 30 de minute

  • Publicat:
Cel mai bun burger vegetal. Ușor de preparat și gata în doar 30 de minute

Aromat, sățios și sănătos, acest burger vegetal este foarte ușor de făcut și poate fi oricând o cină sau un prânz minunat, mai ales dacă nu ai timp să gătești ceva mai elaborat. 

Ingrediente burger vegetal

  • 1 conservă de 400 g de năut
  • 1 conservă de 340 g de porumb dulce
  • ½ legătură de coriandru proaspăt (15g)
  • ½ linguriță de boia de ardei
  • ½ linguriță de coriandru măcinat
  • ½ linguriță de chimion măcinat
  • 1 lămâie netratată
  • 3 linguri pline de făină albă, plus puțină pentru presărat pe blatul de lucru
  • ulei de măsline
  • 1 salată mică
  • 2 roșii mari și coapte
  • ketchup 
  • 4 chifle cu semințe pentru burgeri

Cum se prepară

Scurge năutul și porumbul și pune-le în blender, alături de jumătate din frunzele de coriandru și de tulpini. 

Adaugă condimentele, făina și un praf de sare de mare și coaja de lămâie rasă fin, apoi amestecă până când se combină, dar nu foarte fin, trebuie să îi simți textura. Pe o suprafață presărată cu făină, împarte amestecul și formează 4 chiftele de dimensiuni egale, de aproximativ 2 cm grosime. Pune-le în frigider timp de 30 de minute pentru a se întări.

Încălzește două linguri de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, adaugă chiftelele și prăjește-le timp de 10 minute sau până devin aurii și gătite complet, întorcându-le la jumătatea timpului.

Spală și usucă patru frunze de salată, apoi taie fin roșiile în orizontală.

Stropește cu o cantitate generoasă de ketchup baza fiecărei chifle (prăjește-le dacă dorești), apoi așază deasupra burgerii. Adaugă câteva felii de roșie, o frunză de salată, câteva frunze de coriandru și, în final, partea de sus a chiflei. Este absolut delicios servit cu o salată verde proaspătă.

Foto: Shutterstock

Sursa: jamieoliver.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult