Restaurantul Mica Elveţie din Bucureşti vă propune o reţetă sănătoasă si delicioasă de sezon:
Ingrediente (pentru 4 persoane):
Pentru sosul vinegret
1 ardei gras
1 roşie mare şi cărnoasă
3 buc. ceapă verde sau 2 eşalote
1 căţel usturoi tocat mărunt
4 linguri ulei de măsline
2 linguri supă clară (dacă ţineţi post înlocuiţi cu 2 linguri de supă de legume sau apă)
2 linguri oţet de vin roşu
sare
piper
piper de Cayenne (boia iute)
Pentru ciupercile la tigaie
200 g Champignons
200 g Ciuperci Pleurotus (păstrăv de fag)
200 g Gălbiori
2 linguri ulei
2 linguri pătrunjel tocat
sare
piper
Mod de preparare
Se spală ardeiul şi roşia, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa şi se taie rondele.
Se încinge uleiul, se înăbuşă legumele pentru sos şi se condimentează. Se stinge cu supa şi oţetul, iar apoi se lasă să se răcească.
Ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi se prăjesc în uleiul încins în prealabil. La final se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă pătrunjelul tocat.
După preferinţă, se presară ciupercile cu piper verde şi se servesc împreună cu sosul vinegret.