De linte nu te poți plicitisi. În orice fel ai prepara minunatele boabe de linte, acestea sunt plăcute la gust și hrănitoare. Poți face supe de linte (caută rețete de inspirație turcească), ori pate de linte sau mâncăruri de linte (vezi cum o prepară italienii). Noi am încercat, la sugestia unei familii de indieni, o rețetă de curry de linte.
Dacă până acum ceva timp era complicat să aveți la îndemână condimente indiene, acum acestea se găsesc cu ușurință atât la supermarketuri cât și în magazinele naturiste sau magazinele online specializate. Garam masala, turmeric, curry, ghimbir, coriandru sunt câteva dintre condimentele și mixurile de condimente de bază folosite în mâncărurile indiene. Pentru mixuri garam masala și curry găsiți și rețete, deci le puteți mixa chiar acasă.
Pentru a pregăti această rețetă puteți pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente: linte (linte roșie sau linte verde), ceapă, usturoi, ghimbir (1 cm), boabe de muștar, coriandru pudră și frunze de coriandru verde, garam masala, turmeric (i se mai spune și curcuma), sare, piper, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, oțet, chimion, roșii din conserva sau pasta de tomate.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Lintea se spală bine și se lasă în apă câteva ore. Într-o cratiță se încinge uleiul și pun semințele de chimion și de muștar. Imediat se adaugă ceapa, usturoiul, ghimbirul și alte 4 linguri de apă. Se lasă la călit. Apoi se adaugă lintea și 2 căni de apă. Se pun condimentele și roșiile sau pasta de tomate. Se fierb la foc mic. Iar când este gata se pune o lingură de oțet. Se asezonează cu frunze proaspete de coriandru. Poftă bună!