Curry de linte, rețetă ieftină și delicioasă

Dacă doriți să aduceți arome de departe în casa dumneavoastră, vă recomandăm să încercați și un curry de linte, inspirat din exotica și îndepărtata Indie.
  • Publicat:
Curry de linte, rețetă ieftină și delicioasă
Curry de linte - rețetă testată de CSÎD, foto Shutterstock

De linte nu te poți plicitisi. În orice fel ai prepara minunatele boabe de linte, acestea sunt plăcute la gust și hrănitoare. Poți face supe de linte (caută rețete de inspirație turcească), ori pate de linte sau mâncăruri de linte (vezi cum o prepară italienii). Noi am încercat, la sugestia unei familii de indieni, o rețetă de curry de linte.

Condimentele indiene – unde le găsim?

Dacă până acum ceva timp era complicat să aveți la îndemână condimente indiene, acum acestea se găsesc cu ușurință atât la supermarketuri cât și în magazinele naturiste sau magazinele online specializate. Garam masala, turmeric, curry, ghimbir, coriandru sunt câteva dintre condimentele și mixurile de condimente de bază folosite în mâncărurile indiene. Pentru mixuri garam masala și curry găsiți și rețete, deci le puteți mixa chiar acasă.

Ce ingrediente sunt necesare pentru curry de linte?

Pentru a pregăti această rețetă puteți pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente: linte (linte roșie sau linte verde), ceapă, usturoi, ghimbir (1 cm), boabe de muștar, coriandru pudră și frunze de coriandru verde, garam masala, turmeric (i se mai spune și curcuma), sare, piper, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, oțet, chimion, roșii din conserva sau pasta de tomate.

 

Rețetă de curry de linte

Ingrediente:

  • 250 g linte
  • 1 ceapa
  • 3, 4 căței de usturoi
  • 1/2 cm de ghimbir
  • Câteva boabe de muștar
  • O jumătate de linguriță de coriandru pudră
  • O jumătate de linguriță de boia de ardei dulce
  • O jumătate de linguriță de boia de ardei iute
  • 1 lingură de garam masala
  • 1 jumătate de linguriță de curry
  • 1 jumătate de linguriță de turmeric
  • sare, piper, chimion
  • O lingură de oțet.
  • Coriandru proaspăt
  • 2 linguri ulei rezistent la prăjit
  • 150 g roșii din conservă sau concentrat de roșii (3 linguri)

Mod de preparare:

Lintea se spală bine și se lasă în apă câteva ore. Într-o cratiță se încinge uleiul și pun semințele de chimion și de muștar. Imediat se adaugă ceapa, usturoiul, ghimbirul și alte 4 linguri de apă. Se lasă la călit. Apoi se adaugă lintea și 2 căni de apă. Se pun condimentele și roșiile sau pasta de tomate. Se fierb la foc mic. Iar când este gata se pune o lingură de oțet. Se asezonează cu frunze proaspete de coriandru. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult