Curry de linte – rețetă rapidă, ieftină și delicioasă

Curry-urile sunt unele dintre cele mai iubite rețete în bucătăria asiatică. Sunt ușor de preparat și se fac din ingrediente ieftine. Am testat o rețetă de curry de linte fără carne.
  • Publicat:
Curry de linte – rețetă rapidă, ieftină și delicioasă
Rețetă de curry de linte testată, foto: Shutterstock

Pentru cină este ideal să consumăm proteine vegetale pentru că se digeră mai ușor. Și dacă digestia nu este îngreunată de ”mâncăruri grele” precum carne, brânzeturi grase, grăsimi, dormim mai bine. Respectând acest principiu am testat o rețetă de curry de linte absolut ușor de preparat acasă și delicioasă. Este o opțiune excelentă pentru cină, dar și pentru prânz.

La restaurantele cu specific asiatic în meniuri se găsesc foarte des preparate de tipul curry. Acestea pot fi vegane, vegetariene sau cu carne. Rețetele de curry se prepară ușor și acasă. Foarte important, la curry-uri nu se pun condiementele în ulei încins căci se va modifica gustul. Condimentele se pun cu laptele de cocos sau o dată cu apa, de exemplu.

Ce ingrediente sunt necesare pentru curry de linte?

Pentru a prepara această rețetă de curry de linte aveți nevoie de următoarele ingrediente: linte *a se hidrata înainte, lapte de cocos, ceapă, usturoi, ghimbir, turmeric sau curcuma proaspăt sau pudră, mix de condimente curry, morcov, sfeclă roșie, coriandru proaspăt, ulei, sare, piper, bulion.

Curry de linte – rețetă

Ingrediente:

  • 200 g linte verde hidratată
  • 1 ceapă
  • 3,4 căței de usturoi
  • 2 cm de ghimbir proaspăt
  • 1 cm de turmeric proaspăt sau o jumătate de linguriță de turmeric pudră
  • 1 linguriță jumătate de pudră curry
  • 2 morcovi
  • O jumătate de sfeclă roșie
  • ½ cutie de lapte de cocos
  • Sare
  • Piper
  • Coriandru proaspăt
  • 3, 4 linguri de bulion.

Mod de preparare:

Lintea se spală în câteva ape și se lasă la hidratat circa 10 ore. Ceapa, usturoiul, ghimbirul, turmericul se curăță și se toacă mărunt. Alături de 1 lingură de ulei și 3 linguri de apă, se pun la călit, la foc mic și se amestecă ușor cu ajutorul unei linguri de lemn. Apoi se adaugă, morcovii, sfecla roșie tăiate, lintea hidratată. Se pun laptele de cocos, bulionul, circa un pahar cu apă și condimentele curry. Se lasă la fiert. Se condimentează cu sare, piper, coriandru. Se poate servi alături de orez fiert și sărat sau lipii. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult