Dolmades – sărmăluțe în foi de viță – rețetă grecească vegană

Sărmăluțele grecești pot fi mâncate atât calde, cât și reci, ca aperitiv.
  • Publicat:
Dolmades - sărmăluțe în foi de viță – rețetă grecească vegană
Dolmades sărmăluțe în foi de viță – rețetă grecească vegană

Cât călătorește omul, degustă. Mâncăruri tradiționale de prin toate locurile pe care le vizitează. Cum noi, românii iubim Grecia, insulele grecești, muzica din țara lui Zorba Grecu, dar și celebra mâncare grecească, ne-am gândit să testăm o rețetă care să împace pe de-o parte dorul de Grecia, pe de altă parte pofta de sarmale. Și nu în ultimul rând, dorința de a consuma mai puțină carne. Dolmades sărmăluțe în foi de viță, rețetă grecească vegană este o alegere perfectă.

 

Așadar, înainte de a merge la cumpărături de mâncare puneți pe listă și următoarele ingrediente: foi de viță (dacă nu aveți deja congelate sau la saramură sau nu este sezonul lor), orez, roșii proaspete, pastă de tomate, mărar, pătrunjel, lămâie bio, foi de dafin, piper, ceapă, concentrat de legume tip vegeta.

Dolmades sărmăluțe în foi de viță – rețetă grecească vegană

Ingrediente:

  • O cană jumăte de orez
  • 3 cepe
  • Frunze de viță de vie opărite sau murate
  • 2 roșii
  • 4, 5 linguri de pastă de tomate
  • 1 cubuleț de concentrat de legume
  • Sare
  • Piper
  • Mărar
  • Pătrunjel
  • Ulei

Mod de preparare:

Se taie ceapa mărunt. Se toacă roșiile cât mai mic. Se spală orezul și se scurge. Într-o cratiță se călesc ceapa, roșiile cu 2 linguri de ulei și 8 linguri de apă. Când dau în clocot se adaugă bulionul și orezul. Se adaugă apă – circa o cană. Și se lasă la foc mic până dau în clocot. Se sărează, se pun mărar, piper, pătrunjel după gust. În oală în care se fierb sarmalele se fun pe fund foi de viță și bulion, ulei. Apoi se împachetează fiecare sarma individual. Peste fiecare rând de sarmale se pune o lingură de bulion. În oală se pun și 2 frunze de dafin, și două trei felii de lămâie bio. Când s-au făcut toate sarmele se completează cu apă. Se pun la fiert la foc mic. Când sunt gata, sarmaelele se pot consuma cu iaurt grecesc. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult