Dacă aveți nevoie de o sursă excelentă de grăsimi sănătoase pentru a vă crește nivelul de colesterol „bun” HDL, vă propun să încercați rețeta de guacamole. Eu am testat-o deja și pot spune că mi-a plăcut foarte mult. Unele persoane nu agreează avocado, pe motiv că „nu are niciun gust”, însă cu această rețetă cu siguranță veți reuși să le schimbați părerea.
Nu aveți nevoie de cine știe ce îndemânare și nici de ustensile de bucătărie sofisticate. Având în compoziție roșii bine coapte, pătrunjel, ardei iute și ceapă roșie, această rețetă de guacamole vă va cuceri prin simplitate și, în același timp, prin gustul deosebit de proaspăt. Iată cât de ușor se prepară acasă!
Pentru această rețetă de guacamole am folosit următoarele ingrediente:
Mai întâi de toate, tocați mărunt ceapa, ardeiul iute și pătrunjelul.
Descojiți roșia, apoi tăiați-o în 4 și eliminați sucul, miezul și semințele acesteia cu ajutorul unei lingurițe (trebuie să rămână doar pulpa mai tare). Tocați roșia în cubulețe mici.
Tăiați avocado în jumătăți și scoateți sâmburii. Cu ajutorul unei linguri, separați pulpa de avocado de coajă și puneți-o într-un recipient de sticlă.
Stropiți imediat pulpa de avocado cu zeama de lămâie (acest lucru va împiedica oxidarea, adică înnegrirea pulpei de avocado).
Cu ajutorul unei furculițe, zdrobiți bine pulpa de avocado.
Adăugați peste pasta de avocado ceapa și ardeiul tocat, cubulețele de roșii și pătrunjelul mărunțit.
Amestecați bine, apoi potriviți de sare și piper și acoperiți recipientul cu capac sau folie de plastic.
Guacamole poate fi mâncat ca atare, simplu, pe felii de pâine prăjită, biscuiți, crackers, nachos sau poate fi adăugat într-un wrap tortilla cu humus și roșii uscate marinate ori poate fi servit ca garnitură, lângă carne la grătar.