Lasagna din dovlecei Trio Sauce, o reţetă de Odette Mîndruţă

Pe Odette Mîndruţă n-aveţi cum să o uitaţi! Ne-a fermecat cu preparatele sale colorate şi sănătoase din cadrul show-ului culinar MasterChef, dar şi cu look-ul ei copilăresc, asiatic.
  • Publicat:
Lasagna din dovlecei Trio Sauce, o reţetă de Odette Mîndruţă

Pe Odette Mîndruţă n-aveţi cum să o uitaţi! Ne-a fermecat cu preparatele sale colorate şi sănătoase din cadrul show-ului culinar MasterChef, dar şi cu look-ul ei copilăresc, asiatic.

Ingrediente pentru straturi: 6 dovlecei, 200 gr roşii cherry, zeama de la ½ lămâie.

Pentru sos Bechamel: 1 dovlecel, 1 căţel de usturoi, 200 gr caju hidratat, zeama de la ½ lămâie, ¼ linguriţă sare Himalaya.

Pentru sos de roşii: 200 gr roşii uscate, 100 gr roşii, ½ linguriţă busuioc, 1 şalotă, ¼ linguriţă sare Himalaya.

Pentru sos pesto: o cutie busuioc, 100 gr seminţe de pin, 1 căţel de usturoi, 30 ml ulei de măsline, ¼ linguriţă sare Himalaya.

Preparare:

Feliază dovleceii subţire şi asezonează-i cu sare şi zeamă de lămâie. Feliază roşiile cherry şi păstrează-le pentru straturi. Ne apucăm de Bechamel. Pune într-un blender caju, zeama de lămâie, mixează până devine cremos, apoi adaugă dovlecelul, usturoiul şi sarea. Mixează până obţii o cremă frumoasă şi gustoasă. Pentru sosul de roşii poţi folosi tot un blender sau un robot de bucătărie.

Amestecă toate ingredientele până obţii un sos de roşii dens şi lasă-l deoparte. Pentru sosul pesto, preferatul meu, pune toate ingredientele în robot şi mixează. Foarte simplu, nu? Dacă avem toate ingredientele pregătite şi ordonate, gătitul devine simplu! Ţi-a mai rămas de asamblat lasagna şi gata.

Pune într-o tavă un strat subţire de Bechamel, de care să se lipească dovleceii. După ce ai pus şi primul strat de dovlecei, pune un strat de pesto, un strat de roşii cherry, apoi iar dovlecei, un strat de bechamel, roşii cherry, sos de roşii, iar dovlecei, sos pesto, roşii, sos de roşii. Ultimul strat va fi de dovlecei şi sos pesto. Ornează cu frunze de busuioc sau roşii cherry.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Gnocchi cu dovleac şi cartofi dulci
Gnocchi cu dovleac şi cartofi dulci