Ingrediente (4 porţii):
Pentru marinată:
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleceii zucchini, dovlecii galbeni şi vinetele pe lungime în 3 felii. Tăiaţi roşiile transversal în jumătate şi ardeii în câteva fâşii. Dacă folosiţi cepe verzi, tăiaţi-le cu frunze cu tot în bucăţi de aceeaşi dimensiune. Dacă utilizaţi cepe roşii, tăiaţi-le pe jumătate, transversal.
Aşezaţi toate legumele într-un vas mare de sticlă sau într-unul de ceramic şi presăraţi deasupra busuiocul.
Pentru a face marinata, amestecaţi uleiul de măsline cu oţetul, zeama de lămâie, usturoiul, salvia, arpagicul şi adăugaţi sare şi piper, după gust. Turnaţi marinata uniform peste legume şi lăsaţi-le pe toate să stea la temperatura camerei o oră, întorcându-le o dată.
Pregătiţi grătarul şi poziţionaţi grillul la 10-15 cm deasupra focului. Aşezaţi legumele pe grătar şi lăsaţi-le să se coacă până când devin moi, 3-6 minute pe fiecare parte, în funcţie de legume.
Serviţi împreună cu un vin alb precum Sauvignon Blanc.