Nicoleta Luciu se pregăteşte intens pentru sărbătorile de Paşte! Special guest star în noul episod din serialul online ”Mademoiselle Coco”, Nicoleta Luciu a învăţat de la Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi trainer în alimentaţie raw vegan, să gătească fără foc o pască raw vegan.
Mămică a patru copii, foarte vigilentă în ceea ce priveşte alimentaţia acestora, Nicoleta Luciu a recunoscut că supraveghează cu stricteţe ca cei mici să se hrănească într-un mod cât mai sănătos. “La copii nu ai voie să faci greşeli”, spune vedeta, astfel încât experienţa de a pregăti o pască tradiţională într-o varianta sănătoasă – fără zahăr, lapte şi ouă – dar şi extrem de gustoasă a încântat-o foarte mult.
“Varianta raw vegan de pască tradiţională pentru sărbătorile Paştelui este însă un desert delicios, care nu se adresează numai copiilor, ci şi adulţilor preocupaţi să-şi îngrijească într-un mod optim sănătatea”, spune expertul în nutriţie, Anca Alungulesei.
Din făină de fulgi de ovăz, nuci şi migdale hidratate, şi îndulcit cu gem de smochine şi curmale, Nicoleta Luciu a pregătit aluatul. Anca Alungulesei a pregătit în tot acest timp crema “de brânză” obţinută din caju hidratat, turmeric, lapte de caju, fulgi de drojdie inactivă – bogaţi în vitamina B – zeamă de portocale şi lămâie şi bineînţeles, stafide.
“Am adorat acest moment!” a mărturisit Nicoleta Luciu după ce a putut admira şi degusta rezultatul final al experienţei culinare pe care a trăit-o în bucătăria raw a lui “Mademoiselle Coco”. Deşi a mărturisit chiar de la început că are emoţii să gătească alături de o “profesoară” în nutriţie sănătoasă, Nicoleta Luciu le-a depăşit rapid şi a demonstrat că poate găti fără probleme un preparat raw vegan.