Nu știi ce să mai mănânci să nu te îngrași? Fă supa rece de castraveți a nemților! Perfectă pentru vară!

  • Publicat:
Nu știi ce să mai mănânci să nu te îngrași? Fă supa rece de castraveți a nemților! Perfectă pentru vară!
Ai castraveți și nu știi ce să faci cu ei? Fă supa rece de castraveți a nemților! Perfectă pentru vară! Foto: Mădălina Drăgoi

Una dintre cele mai prețioase legume este cu siguranță castravetele. Plin de nutrienți, antioxidanți, bun în curele de slăbire căci are puține calorii, castravetele este de neratat. Se poate folosi chiar și în uz cosmetic. Celebrele măști cu castravete sunt cunoscute cel mai probabil încă din copilărie…

 

Castrevetele dă o savoare aparte salatei de roșii, probabil cea mai iubită salată la români. Chiar și cei care nu iubesc și nu consumă salate în mod normal nu zic pas unei salate de roșii. Însă, am descoperit în Germania o idee extraordinară pentru a pune în valoare castravetele. O supă rece de iaurt cu castravete. Nemții obișnuiesc să o prepare vara în zilele foarte călduroase. Da, da, și în Germania sunt zile cu temperaturi foarte ridicate vara.

Supa rece de iaurt cu castraveți am putea spune că este un fel de gazpacho al nemților

Am descoperit-o chiar la restaurantul unui castel din Berlin: Charlottenburg, într-o zi toridă de iulie. Și am tot pregătit-o acasă. Rețeta este super accesibilă ca preț, foarte ușor de preparat, nu necesită fierbere. Se păstrează la frigider. Iar a doua zi este chiar mai gustoasă.

Am condimentat supa de castravete și iaurt cu chimen! Foto: Mădălina Drăgoi

Supă rece de iaurt cu castraveți – rețetă nemțească

Ingrediente:

  • 2,3 castraveți normali sau unul mare
  • 500 ml iaurt degresat
  • 200 ml apa sau supă de legume
  • Sare
  • Zeamă de lămâie
  • Mărar (sau mentă)
  • Un cățel de usturoi *opțional
  • 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Castraveții se curăță de coajă dacă aceasta este amară și se taie cubulețe cât mai mici. Se pun într-un bol de sticlă. Peste ei se adaugă iaurtul,apa rece sau supa de legume, mărarul sau menta, sare. Se mai pun un strop de ulei de măsline și de zeamă de lămâie. Se lasă câteva ore în frigider. Se servește rece cu o felie de pâine. Poftă bună!

Sursă: www.sonachgefuehl.de 

www.chefkoch.de

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult