Ingrediente: ¼ ceasca de apa, ¼ ceasca de orez brun integral, 3 linguri sos de soia nemodificata genetic, 1/3 otet de vin, sare, 8 foite de alge numite ciupercile marii, tofu, piper rosu, un castravete mic maruntit, alune crude.
Mod de preparare:
Veti prepara un fel de sushi, dar fara peste crud. E o specialitate tot japoneza. Puneti apa intr-o tigaie teflonata si lasati-o sa fiarba. Adaugati orezul si apoi dati focul la minimum. Se fierbe timp de 50 de minute. Intr-un alt vas, amestecati sosul de soia cu piperul. Puneti orezul fierbinte pe foitele de alge negre, stropiti cu otet si rasuciti algele care vor fi acum moi datorita orezului. Se face ulterior un sos din tofu, castravete maruntit si alune pisate. Cubuletele de orez se dau prin acest sos.
Apoi, sosul se pune in canute, alaturi de preparatul din orez cu alge. Gasiti algele negre in magazinele cu produse naturiste sau in magazinele care vand sushi. Va ofera absolut toate mineralele si vitaminele de care aveti nevoie iarna. Orezul brun este unul dintre cele mai bune glucide cunoscute si, de asemenea, reprezinta hrana ideala pentru creier.