Pitta cu avocado, brânză şi seminţe germinate

  • Publicat:
  • Actualizat:
Pitta cu avocado, brânză şi seminţe germinate

Ingrediente (8 porţii)

  • 3 căni de seminţe germinate
  • 1 ceapă roşie mică tăiată julien, subţire
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 4 linguriţe suc de lămâie
  • 2 linguri de maioneză
  • 60 ml ulei de măsline (aprox 4 linguri)
  • 2 avocado tăiaţi felii subţiri
  • ¼ linguriţă sare şi ¼ linguriţă piper
  • 4 bucăţi pitta (lipie românească) sau 4 lipii
  • 170 grame brănză tip ceddar feliată

Mod de preparare

Amestecaţi seminţele germinate cu ceapa şi împărţiţi cantitatea în patru părţi egale.
Pentru dressing amestecaţi sucul şi coaja rasă de lămâie cu sarea şi piperul, apoi mixaţi cu maioneza şi uleiul de măsline.

Împărţiţi feliile de avocado în mod egal pentru cele 4 porţii / lipii.

Îndoiţi pitta ca pentru un sendviş, iar pe o jumătate (în interior) aşezaţi feliile de avocado, apoi amestecul de seminţe cu ceapă peste care turnaţi câteva linguriţe de dressing şi în final puneţi feliile de brânză.

Serviţi alături de un vin alb uşor de vară.

Puteţi prepara din timp şi uşor acasă pitta folosind următoarea reţetă:

  • 240 ml apă caldă
  • 2 linguriţe de drojdie uscată (sau drojdie instant)
  • 400 grame făină
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 linguriţă rasă de zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline

Amestecaţi apa cu drojdia şi zahărul lăsaţi câteva minute să se topească. Apoi adăugaţi făina, sarea şi uleiul de măsline frământând aluatul rezultat circa 10 minute. Puteţi folosi şi un mixer, amestecând aprox 8 minute la viteză medie şi turnând treptat făina.

Puneţi aluatul rezultat într-un vas, ungeţi-l cu puţin ulei pe deasupra şi acoperiţi vasul cu o folie de plastic. Lasaţi-l la dospit o oră sau până îşi dublează volumul.

Opţional în aluat puteţi adăuga puţin busuioc uscat (sau ce ierburi aromatice preferaţi).

După ce a dospit împărţiţi aluatul în 8 porţii. Întindeţi aluatul unei porţii să rezulte o foaie rotundă de aproximativ jumătate de centimetru grosime. Le puteţi coace în cuptor sau într-o tigaie unsă cu puţin ulei la fel ca pe clătite.

Pitta o puteţi păstra apoi 2-3 zile într-o pungă de plastic închisă.

Urmărește CSID.ro pe Google News