Pizza vegană cu varză Kale şi quinoa

Varza Kale are o aromă dulce şi uşor înţepătoare, cu o savoare astringentă datorită conţinutului mare de fier.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pizza vegană cu varză Kale şi quinoa
Varza Kale are o aromă dulce şi uşor înţepătoare, cu o savoare astringentă datorită conţinutului mare de fier.
Diferitele tipuri de varză Kale au şi gusturi diverse: Kale roşie este indicată pentru salate, pentru un gust fin, Kale creaţă are un gust înţepător, pe când Kale palmier are un gust dulceag. Frunzele mai mici de Kale sunt, în general, mai fine şi mai dulci decât cele de dimensiuni mari.

Descoperă o alternativă sănătoasă şi foarte gustoasă la reţeta clasică: pizza vegană cu varză kale şi quinoa,, perfectă în perioada postului!

Ingrediente:
  • 1 conopidă de mărime medie
  • 200 g varză Kale
  • 200 g făină de quinoa
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă oregano
  • sare şi piper
  • Topping-uri: sos de tomate, sparanghel, roşii, baby broccoli şi brânză vegană (vezi aici reţeta de brânză vegană din nuci caju)
Mod de preparare pizză vegană
 1.       Se încălzeşte cuptorul la 225⁰ Celsius.
 2.       Se îndepărtează tulpina şi frunzele conopidei şi se dă la blender, alături de varza Kale, până este obţinută o pastă cremoasă.
 3.       Într-un bol, se amestecă făina de quinoa, sarea, piperul, uleiul de măsline şi pasta de conopidă şi varză Kale până se obţine o maia.
 4.       Se acoperă o tavă de cuptor cu foaie de copt.
 5.       Se aşază maiaua în tavă şi se întinde în formă rotundă, de pizza.
 6.       Se coace timp de 15 minute, înainte de a adăuga sosul de tomate şi alte ingrediente deasupra, precum sparanghel, roşii, baby broccoli şi brânză vegană. Apoi, se introduce tava la cuptor şi se lasă pentru alte 10 minute.
Sursa: Electrolux
Urmărește CSID.ro pe Google News
Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac