Ingrediente
Mod de preparare
Curăţaţi porumbii de frunze, dar fără să le rupeţi de pe ştiulete. Îndepărtaţi mătasea de porumb, apoi acoperiţi la loc porumbul cu frunzele şi lăsaţi-i într-un vas cu apă rece pentru jumătate de oră.
Crema de unt cu usturoi o puteţi prepara mai din timp şi păstra la frigider. Puneţi mai mult sau mai puţin usturoi după cât doriţi să fie gustul de puternic. Amestecaţi într-un mixer untul (semimoale) cu usturoiul, ardeiul iute si 2 linguri de arpagic tocat, sare şi piper după gust.
Scoateţi ştiuleţii din apă şi scuturaţi excesul de apă. Puneţi apoi pe grătar întorcându-i din când în când (frunzele vor proteja porumbul să nu se ardă) pentru a se coace uniform.
Când porumbul este copt îndepărtaţi frunzele, ungeţi bine cu amestecul de unt, presăraţi brânza rasă şi stoarceţi deasupra nişte lămâie. Presăraţi la final puţin arpagic tocat fin.