Reţetă de brânză vegană din nuci caju

Dacă te-ai hotărât să elimini produsele de origine animală, ia în considerare această reţetă de brânză vegană făcută din nuci caju!
  • Publicat:
Reţetă de brânză vegană din nuci caju

Dacă te-ai hotărât să elimini produsele de origine animală, ia în considerare această reţetă de brânză vegană făcută din nuci caju!

Are un gust minunat şi se potriveşte de minune pe cartofii copţi, ca topping de pizza (vezi aici o reţetă de pizza cu kale, quinoa şi brânză vegană), în paste sau în omletă.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară!

Ingrediente pentru brânza vegană din nuci caju

  • o ceaşcă şi jumătate de nuci caju crude
  • o jumătate de ceaşcă de apă
  • 3 linguri de drojdie
  • 1 lingură de suc de lămâie 
  • 1 linguriţă de oţet de mere
  • 1 căţel de usturoi tocat foarte mărunt
  • un sfert de linguriţă de piper proaspăt măcinat 
  • un sfert de linguriţă de sare

Mod de preparare

Hidratează nucile caju într-un vas cu apă cel puţin 2 ore,  astfel încât acestea să se înmoaie bine şi să se macine foarte fin.

Scurge nucile caju şi pune-le într-un blender împreuna cu apa, drojdia, sucul de lămâie, oţetul de mere, usturoiul, piperul şi sarea. Mixează la viteză mare până când obţii o pastă foarte fină. Compozitia va fi destul de groasă, dar continuă să o mixezi până când nucile caju îşi vor elibera grăsimile. Dacă ţi se pare că brânza e prea densă, mai poţi adăuga câteva picături de apă până când ajunge la consistenţa dorită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pizza cu blat din broccoli şi mozzarella
Pizza cu blat din broccoli şi mozzarella