Dacă te-ai hotărât să elimini produsele de origine animală, ia în considerare această reţetă de brânză vegană făcută din nuci caju!
Are un gust minunat şi se potriveşte de minune pe cartofii copţi, ca topping de pizza (vezi aici o reţetă de pizza cu kale, quinoa şi brânză vegană), în paste sau în omletă.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară!
Hidratează nucile caju într-un vas cu apă cel puţin 2 ore, astfel încât acestea să se înmoaie bine şi să se macine foarte fin.
Scurge nucile caju şi pune-le într-un blender împreuna cu apa, drojdia, sucul de lămâie, oţetul de mere, usturoiul, piperul şi sarea. Mixează la viteză mare până când obţii o pastă foarte fină. Compozitia va fi destul de groasă, dar continuă să o mixezi până când nucile caju îşi vor elibera grăsimile. Dacă ţi se pare că brânza e prea densă, mai poţi adăuga câteva picături de apă până când ajunge la consistenţa dorită.