Nu știi ce să mai pui pe masa de Crăciun și te-ai plictisit de clasicele rețete? Avem pentru tine o rețetă de Crăciun: nuci umplute cu orez și legume. Îți vei surprinde invitații și le vei încânta papilele gustative cu o combinație de texturi și arome.
Ingrediente pentru umplutură:
Pentru copt:
Mod de preparare
Spală orezul și fierbe-l în apă cu puțină sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Așază orezul într-un castron mare pentru a-l răci. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline. Adaugă ceapa și călește-o până devine transparentă. Adaugă morcovii și ardeiul gras, și gătește până când se înmoaie.
Adaugă mazărea, porumbul și nucile tocate. Condimentează cu cimbru, boia de ardei dulce, sare și piper. Amestecă bine și gătește pentru încă 2-3 minute. Adaugă amestecul de legume și nuci la orezul răcit. Amestecă bine pentru a îmbina aromele.
Taie partea superioară a nucilor și scoate miezul. Umple fiecare nucă cu amestecul de orez și legume. Așază nucile într-o tavă de copt și picură ulei de măsline peste ele. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când nucile sunt fragede și aromele se combină.
Poți servi nucile umplute cu o garnitură de salată proaspătă sau cu sos de roșii.