Roşiile coapte umplute sunt ideale pentru mesele de vară.
Serviţi-le alături de o supă rece sau cu o salată mare, brânză, fructe şi pâine crocantă.
În plus, aceste roşii pot fi preparate dinainte şi servite calde sau reci.
Ingrediente 6 porţii:
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 190 grade C. Tăiaţi părţile de sus ale roşiilor şi goliţi-le de conţinut şi de seminţe. Răsturnaţi roşiile pe o farfurie şi lăsaţi-le să se scurgă.
Într-o tigaie la foc mediu topiţi untul. Adăugaţi ceapa verde şi pătrunjelul şi sotaţi pentru 2 minute. Adăugaţi spanacul şi gătiţi-l amestecând, până când lichidul se evaporă, cam 2 minute. Încet, adăugaţi sosul béchamel (vezi aici cum se prepară) şi amestecaţi bine ca să se combine cu spanacul. Adăugaţi ½ cană (60 g) de parmezan şi asezonaţi, după gust, cu sare şi piper. Luaţi de pe foc.
Aşezaţi roşiile cu partea tăiată în sus, într-o tavă de copt mare. Presăraţi în interiorul fiecăreia sare şi piper. Puneţi cu lingura în fiecare roşie o cantitate egală de amestec cu spanac. Turnaţi ½ cană (125 ml) de supă de legume (vezi aici cum se prepară) în jurul roşiilor. Puneţi-le în cuptor/grătar până când se înmoaie, cam 40 de minute, stropind cu sosul din tavă cam de 2-3 ori în timpul coacerii. Adăugaţi restul de ½ cană (125 ml) de supă în tavă, pentru că va fi nevoie să mai stropiţi roşiile.
Scoateţi-le din cuptor şi presăraţi uniform restul de ½ cană (60 g) de parmezan pe tomate. Puneţi din nou în cuptor până când brânza se rumeneşte, 5-6 minute.
Sursă: Reţete vegetariene. Combinaţii rafinate din bucătăria internaţională, www.curteaveche.ro