Această salată proaspată este perfectă pentru vară. Combinaţia de miso sărat şi zeama de limetă astringentă creează un sos fabulos, care merge de minune şi cu alge marine. Nucile acoperite cu un strat de tamari îi dau salatei o delicioasă textură crocantă.
Ingrediente salată:
Sos miso:
Preparare:
Pune nucile caju şi sosul tamari într-un bol şi amestecă bine, adaugă castravetele împreună cu fructele, frunzele de salată, pătrunjelul şi ardeiul iute. Pentru a face sosul amestecă toate ingredientele într-o cană sau un bol. Toarnă peste salată şi amestecă pentru a se distribui uniform.
Beneficii pentru sănătate
Fructele litchi, dulci şi zemoase, sunt nişte fructe tropicale extrem de sănătoase. Sunt o sursă bogată de vitamina C şi de polifenoli şi susţin sănătatea sistemului imunitar. Sunt, totodată, o sursă excelentă de vitamine B, necesare pentru producerea de energie şi potasiu, care previne retenţia de apă.
Caju sunt o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un bărbat, 8,7 miligrame). Totuşi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialiştii. Din acest motiv, trebuie să se consume alături de surse de vitamina C – kiwi, salate cu ardei gras şi roşii, suc de portocale.
Timp de pregătire: 15 minute