Salată tropicală cu sos miso

Această salată proaspată este perfectă pentru vară. Combinaţia de miso sărat şi zeama de limetă astringentă creează un sos fabulos, care merge de minune şi cu alge marine.
  • Publicat:
Salată tropicală cu sos miso

Această salată proaspată este perfectă pentru vară. Combinaţia de miso sărat şi zeama de limetă astringentă creează un sos fabulos, care merge de minune şi cu alge marine. Nucile acoperite cu un strat de tamari îi dau salatei o delicioasă textură crocantă.

Ingrediente salată:

  • 60 g nuci caju
  • 2 linguri de sos tamari
  • 1 castravete, tăiat în bucăţi
  • 6 litchi, fără coajă şi sâmburi
  • 1 mango mic copt, cu miezul tăiat felii
  • 250 g frunze de rucola şi untişor
  • un pumn de frunze de pătrunjel
  • un ardei iue roşu, tocat mărunt

Sos miso:

  • 1 lingură pastă miso
  • 3 linguri ulei de in
  • zeama de la o limetă
  • 1 lingură de miere de miere de albine

Preparare:

Pune nucile caju şi sosul tamari într-un bol şi amestecă bine, adaugă castravetele împreună cu fructele, frunzele de salată, pătrunjelul şi ardeiul iute. Pentru a face sosul amestecă toate ingredientele într-o cană sau un bol. Toarnă peste salată şi amestecă pentru a se distribui uniform.

Beneficii pentru sănătate

Fructele litchi, dulci şi zemoase, sunt nişte fructe tropicale extrem de sănătoase. Sunt o sursă bogată de vitamina C şi de polifenoli şi susţin sănătatea sistemului imunitar. Sunt, totodată, o sursă excelentă de vitamine B, necesare pentru producerea de energie şi potasiu, care previne retenţia de apă.

Caju sunt o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un bărbat, 8,7 miligrame). Totuşi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialiştii. Din acest motiv, trebuie să se consume alături de surse de vitamina C – kiwi, salate cu ardei gras şi roşii, suc de portocale.

Timp de pregătire: 15 minute

 

Urmărește CSID.ro pe Google News