Cine nu îşi doreşte să înceapă ziua cu un mic dejun delicios şi sănătos? Şi dacă te ajută să ajungi la greutatea ideală şi să obţii un abdomen plat, cu atât mai bine! Starea de bine pe care ţi-o dă un suc sau un smoothie este nemăsurată.
Cu ajutorul acestor băuturi îţi poţi creşte în mod natural nivelul de energie, imunitatea, iar în funcţie de ingredientele pe care le foloseşti te ajută să fii sătulă până la prânz.
Există foarte multe combinaţii de ingrediente pentru a-ţi face un smoothie la micul dejun, dar pentru a ajunge la greutatea ideală poţi opta pentru un smoothie din banane şi ghimbir.
Ingrediente
-
o lingură de ghimbir răzuit
-
o banană congelată
-
o ceaşcă afine congelate
-
două linguri de seminţe de in
-
o mână de frunze de baby spanac
-
gheaţă
Preparare
Spală ghimbirul, curăţă-l şi dă-l prin răzătoare, apoi pune-l in blender. Apoi adaugă banana, afinele congelatate, seminţele de in măcinate, frunzele de spanac şi gheaţa şi amestecă-le până obţii o compoziţie omogenă. Se recomandă consumarea smoothie-ului imediat după ce l-ai preparat.
Beneficii pentru sănătate
Spanacul este un ingredient foarte bun pentru ridicarea nivelului de energie – este o sursă bună de fier, calciu, acizi graşi omega 3, dar şi vitamine (A, C, K, E, cele din complexul B-urilor), fibre şi alte minerale: zinc, fosfor, potasiu.
Bananele au un conţinut ridicat de fibre, potasiu, antioxidanţi şi zahăr natural care energizează corpul.
Bananele reprezintă o bază excelentă pentru smoothie deoarece au o cantitate mare de carbohidraţi şi nutrienţi.
Afinele sunt printre cele mai bune fructe pentru ridicarea nivelului de energie, datorită conţinutului ridicat de mangan şi fibre.
Şi încă un detaliu care n-ar trebui ignorat: afinele au puţine calorii, lucru care le face ideale pentru siluetă.
Seminţele de in conţin acizi graşi omega 3 şi fibre, care reduc senzaţia de foame şi apetitul. Adaosul de
seminţe de in aduce multe beneficii organismului: previn inflamaţiile, protejează împotriva bolilor de inimă, pot preveni şi reduce tensiunea arterială şi colesterolul. De asemenea, reglează nivelul zahărului din sânge şi insulina, ajutând la slăbit, dar şi la menţinerea energiei!
Ghimbirul îmbunătăţeşte digestia, ajutând organismul să elibereze enzime care descompun mâncarea, astfel încât nutrienţii să fie asimilaţi mai uşor. În plus, ghimbirul are propietăţi antiinflamatorii şi ajută la arderea grăsimilor din organism.