Ştim cât este de important să consumăm fructe şi legume, dar dacă lipsa timpului nu-ţi permite să te bucuri de cele mai sofisticate şi sănătoase preparate, din fericire există câteva care ne sunt la îndemână şi nici nu necesită prea multă atenţie sau… îndemânare. Aşadar, nu trebuie să fii vreun chef ca să-ţi prepari prânzul şi să îţi încânţi papilele gustative. Pentru această reţetă ai nevoie de 20 de minute la dispoziţie, ingrediente care cu siguranţă de regăsesc deja în bucătărie şi condimentele tale favorite.
Din fericire această reţetă te mai scuteşte de un lucru: curăţatul cartofilor. Ceea ce te face să câştigi timp însă, nu uita că trebuie să-i speli foate bine. Mai mult, poţi folosi tortilla de porumb sau cele care se folosesc pentru burritos sau quesadillas. Putem clasifica lejer acest preparat ca fiind unul extrem de versatil, care-ţi permite să jonglezi cu ingredientele.
Pentru început, trebuie să dai cartofii dulci pe răzătoare. Îţi reamintesc că nu este necesar să îi decojeşti, dar ai grijă să fie bine spălaţi. Între timp, pune uleiul de măsline la încins într-o tigaie medie, la foc mediu. Adaugă ceapa şi usturoiul şi lasă-le pe foc timp de 3 minute, până se înmoaie. Adaugă sare şi piper după gust, iar mai apoi cartofii dulci răzuiţi, pudra de chilli, chimionul, fulgii de ardei roşu şi acoperă tigaia cu un capac. Lasă ingredientele la gătit timp de 5-7 minute. Compoziţia obţinută se serveşte în interiorul unei tortilla de porumb, încălzită, şi se stropeşte cu suc de lime, se adaugă avocado şi brânză feta.