Salată boeuf cu pui – rețetă și idei de ornare salată de boeuf

  • Publicat:
Salată boeuf cu pui - rețetă și idei de ornare salată de boeuf
Salată boeuf cu pui - rețetă și idei de ornare salată de boeuf. Foto: profimediaimages.ro

Dacă nu îți place drobul de Paște, poți prepara ca aperitiv salată boeuf cu pui și maioneză, o variantă cu mai puține calorii și mai ușoară pentru digestie.

Poți folosi piept de pui sau pulpe dezosate, dar ai mare grijă la murăturile din compoziție! Secretul este să folosești castraveți sau gogoșari murați în saramură, nu în oțet. Aceștia nu numai că dau o savoare aparte, dar sunt indicați și pentru a preveni durerile de stomac, balonarea sau constipația cauzate de mâncarea grea de sărbători.

Rețetă salată boeuf cu pui: ingrediente

Pentru un platou mare cu salată de boeuf ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg piept de pui dezosat fiert pentru 30 de minute în apă cu puțină sare
  • 4 cartofi medii fierți
  • 4 morcovi fierți
  • 1 bucată mică de rădăcină de țelină fiartă
  • 1 bucată de rădăcină de pătrunjel fiartă
  • 1 bucată de păstârnac fiert
  • 200 grame mazăre
  • 4-5 castraveți în saramură și/sau gogoșari tăiați cubulețe și scurși de zeamă
  • maioneză – vezi aici rețeta de maioneză din 6 ingrediente a lui Jamie Oliver 
  • sare, piper – după gust
  • măsline mix, ouă fierte, pătrunjel, mărar, castraveți sau gogoșari murați, mazăre, morcovi fierți etc. (pentru ornarea salatei boeuf)

Cum se face salata de boeuf cu piept de pui

  1. Carnea de pui și legumele fierte se taie cubulețe.
  2. Castraveții și gogoșarii se taie cubulețe și se scurg de zeamă.
  3. Se pun toate ingredientele într-un lighean mare și se condimentează din belșug cu sare și piper.
  4. Se adaugă maioneză – cât să lege compoziția.
  5. Compoziția se transferă pe un platou și se nivelează cu o spatulă.
  6. Se adaugă un strat subțire de maioneză peste salată.
  7. Se ornează salata boeuf de pui cu diverse ingrediente, în funcție de imaginația fiecăruia.

Idei de ornare pentru salata boeuf

  1. Trandafiri din rondele subțiri de morcov fiert și/sau gogoșari murați.
  2. Peisaj de primăvară cu frunze de pătrunjel și „flori” din gogoșari și castraveți murați.
  3. Buchete de „lalele și narcise” din ou fiert și gogoșar.
  4. Iepuraș de Paște cu corpul din albuș fiert, ochi din măsline și mazăre și urechi din felii de castraveți murați.
  5. Fețe zâmbitoare și îmbujorate cu gura din ou fiert, ochii din măsline și obraji din gogoșari.
  6. Un ceas cu limbile și orele decorate din castraveți și gogoșari.

Vezi mai jos câteva poze cu salată boeuf ornată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult