Această salată coleslaw este simplu de preparat, proaspătă, ușor crocantă și delicioasă alături de numeroase preparate. O poți savura lângă pui rotisat, omletă sau o friptură suculentă de vită sau de porc.
Având la bază morcov și varză, această salată coleslaw este indicat să fie preparată cu o seară înainte de a fi consumată, pentru ca aromele ingredientelor să se întrepătrundă și legumele să se înmoaie ușor și să-și lase sucurile delicioase.
Odată preparată, salata își păstrează prospețimea 3-5 zile la frigider, dacă o pui într-un recipient închis ermetic.
Iată rețeta de salată coleslaw delicioasă pe care o vei adora.
Spală bine varza și toac-o fideluță. Curăță morcovul și ceapa de coajă. Taie ceapa rondele sau cuburi mici și morcovul bețișoare subțiri.
Amestecă într-un castron maioneza cu iaurtul cremos, zahărul oțetul, oțetul din cidru de mere, sucul de lămâie, sarea și piperul. Adaugă legumele și amestecă bine. Acoperă castronul cu capac și lasă la frigider pentru 2-4 ore sau chiar peste noapte.
Mai jos, 2 variante de salată coleslaw: una tradițională cu maioneză, alta cu dressing de ulei și oțet, dietetică.