Salata de boeuf este nelipsită pe mesele tradiţionale româneşti, la orice sărbătoare. Ştim sigur că nu îţi vei petrece Crăciunul sau Anul Nou fără acest preparat-minune, dar ştim şi că odată cu gustul extraordinar, salata de boeuf aduce cu sine îngrijorarea de a nu consuma prea mult, pentru a nu experimenta stări de greaţă ulterior. Avem soluţia ideală pentru tine – salata de boeuf dietetică!
Nu te îngrijora! Aceasta este o variantă mai „light” a preparatului obişnuit, care însă are un gust la fel de savuros, de care te vei bucura alături de cei dragi, la mesele festive, fără să te mai îngrijorezi însă pentru starea de greaţă!
Iată de ce anume ai nevoie pentru a o prepara, conform reţetei găsite în celebra Cartea de Reţete Dietetice pentru Crăciun!
Pentru compoziție:
Pentru decor (opţional):
Se fierbe muşchiul de vită la foc potrivit. Odată ce va da în clocot, aveţi grijă să adunaţi spuma eliminată, adăugaţi sare după gust şi lăsaţi în continuare la fiert.
În timpul fierberii, oala se va acoperi cu un capac, însă doar parţial, pentru a asigura evacuarea aburului. Muşchiul ulterior fiert se taie în cubuleţe mici.
Se curăţă legumele şi se pun la fiert în apă clocotită. După ce fierb, se taie cubuleţe cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina, castraveţii şi gogoşarii. Adăugaţi ulterior carnea, împreună cu legumele deja fierte, într-un castron mare.
Separat se vor amesteca până la omogenizare smântâna cu muştarul (care vor servi drept substitut al maionezei). Se condimentează cu sare şi piper alb după gust, apoi se toarnă o parte peste legumele şi carnea din castron, amestecându-se bine.
Salata de boeuf dietetică se serveşte rece, ornată cu măsline tăiate în felii subţiri, cu frunze de pătrunjel verde şi cu fâşii subţiri de gogoşari sau castraveţi muraţi.