Imaginează-ți această salată de cușcuș ca pe un punct de plecare, mai degrabă decât ca pe o rețetă fixă și folosește-o ca sursă de inspirație pentru a începe să combini cușcușul cu legumele tale preferate, pentru a crea o cină unică și delicioasă. Încearcă bucăți de dovleac copt, ardei de toate culorile, semințe de rodie, ierburi proaspete, zeamă de citrice și exemplele ar putea continua.
Pune 100g de cușcuș într-un castron cu un praf de sare de mare și acoperă-l cu apă clocotită. Pune un capac deasupra și lasă-l timp de 5 până la 10 minute să se gătească.
Taie partea tare de la căpățâna de broccoli și pune buchețelele într-o cratiță medie cu apă clocotită și fierbe timp de aproximativ 4 minute, sau până devine verde strălucitor. Scoate cu niște clești și pune într-o strecurătoare timp de un minut sau două.
Taie roșiile cherry în 4.
Pregătește dressingul, decojind și zdrobind sau dând pe răzătoare cățelul de usturoi, pe care îl pui într-un borcan curat.
Adaugă o mână mică de stafide și semințe de pin, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin și stoarce sucul de la o portocală. Taie fin ceapa verde menta și adaugă-le în borcan cu un praf de sare de mare și piper negru. Pune capacul și agită bine pentru a le combina.
Rupe frunzele de mărar și pune-le deoparte. Toacă broccoli fin. Afânează cușcușul cu o furculiță, apoi răstoarnă broccoli și roșiile tăiate în castron și amestecă bine.
Toarnă dressingul, amestecă, apoi presară frunzele de mărar și brânza feta sfărâmată mărunt.
Foto: Shutterstock