Dacă vreți să gătiți ceva rapid, dar foarte delicios vă propunem o rețetă de inspirație italienească – salată de orez. Ei da, chiar e delicioasă și ușor de preparat. Și o puteți consuma chiar și după 2 zile dacă o ambalați într-un vas ermetic și o păstrați la frigider.
Italienii adoră să facă în sezonul cald insalata de riso (salata de orez), dar mulți o prepară tot timpul anului căci este un fel de mâncare rapid, lejer și foarte delicios. Pentru unii italieni salata de orez este un soi de salvare atunci când nu au altceva de mâncare și nici timp la dispoziție pentru preparate elaborate. Unii spun că salata de orez și conserva de ton sunt cele mai simple feluri de mâncare. Li se adaugă și pastele cu ulei de măsline și usturoi sau pastele cu parmezan ras.
Ce ingrediente sunt necesare pentru salata de orez? Este o salată care lasă loc creativității și ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Dar iată ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta clasică de insalata di riso: orez arborio (orez lung, potrivit pentru salate), crenvurști (sau ton în conservă sau prosciutto cotto), măsline, mazăre, morcovi, roșii, ceapă în oțet, ardei gras, castraveți murați, sare.
Ingrediente
300 g orez fiert și răcit
1, 2 crenvurști (sau o cutie mare de ton în conservă sau 200 prosciutto cotto)
1,2 castraveți murați
50 g mazăre
1 morcov fiert
100 grame roșii cherry
Câteva cepe în oțet
Ardei gras
Ceapă verde sau chivas
Mod de preparare:
Orezul se fierbe, se scurge bine și se lasă la răcit. Toate ingredientele se taie în cubulețe și se adaugă. Se sărează după gust. Salata de orez se poate păstra la frigider chiar și 2, 3 zile, dacă este într-un vas cu capac.