Omul cât trăieşte învaţă şi experimentează. Gusturi noi la propriu şi la figurat. Şi poate fi excelent, mai ales atunci când reproduci o salată de care te-ai îndrăgostit în Berlin. Este revigorantă, conţine vitaminele C şi A din belşug, lipide, fosfor. Partea excelentă este că în România pătrunjelul este mai ieftin în comparaţie cu Germania, unde o legătură mică de pătrunjel, cam jumătate din cantitatea de la noi, costă 3 lei la supermarket.
Ingredientele în afară de pătrunjel, struguri, ulei de măsline şi lămâie pot fi substituite cu alte fructe, legume pe care le aveţi la îndemână. Iată varianta de salată de pătrunjel testată de redactorii CSÎD. Atât de mult ne-a plăcut că vrem să o repetăm.
Ingrediente pentru 4 porţii:
3 legături de pătrunjel, spălate şi tăiate fin
Un ardei capia
Un strugure
3 nuci pecan sau nuci româneşti
Ulei de măsline extravirgin
Zeamă de lămâie
10 fructe phisalys
Mod de preparare:
Toate ingredientele spălate şi tăiate se mixează într-un bol de sticlă. Se asezonează cu ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie. Se poate consuma în orice moment al zilei ca atare sau însoţită de cartofi fierţi, carne la grătar ori brânzeturi. Poftă bună!