Ingrediente sos: o lingură ulei de măsline, o lingură muştar natural pisat proaspăt, o lămâie cu suc şi pulpă, sare, piper.
Ingrediente salată: 8 ridichi tăiate în 4, o caserolă rucola, 2 linguri mazăre decongelată, ½ avocado tăiată bucăţi mici, o lingură seminţe de dovleac.
Mod de preparare: Ingredientele se mixează înr-un bol cât mai mare. Când tăiaţi fructul de avocado, imediat se pune deasupra suc de lămâie ca să preveniţi oxidarea. Când preparaţi sosul, mai întâi mixaţi uleiul cu sucul de lămâie, apoi puneţi muştar proaspăt pisat, sare şi piper. Muştarul boabe nu este deloc de ocolit în orice reţetă. Se pisează în râşniţă, aşa cum faceţi cu sarea sau piperul şi vă aduce cele mai mari beneficii dintre toate condimentele.
E necesar să fie proaspăt pisat, şi nu cumpărat deja pulbere deoarece în felul acesta îl luaţi deja oxidat. De asemenea, nu se consumă boabe nici în stare uscată şi nici în muştar preparat deoarece stomacul nu reuşeşte să digere boabele de muştar, acestea vor fi eliminate fără de fapt să le fie extrase substanţele cu adevărat nutritive pe care le conţine.
De altfel, muştarul proaspăt pisat poate fi adăugat în orice preparat, nu schimbă radical gustul, dar beneficiile sunt imense. Face parte din familia verzei, adică face parte din plantele cu cele mai puternice substanţe antiinflamatoare din natură. De asemenea, vorbim de singurele substanţe cu rol dovedit în protecţia împotriva cancerelor (muştar, varză, broccoli, gulie, conopidă, rucola).
Text: Ioana Georgescu