Ingrediente:
500 g carne de curcan fără piele, fără oase, piept sau pulpă, după preferinţă,
25 ml ulei de măsline rafinat,
jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt, tăiat mărunt,
o linguriţă de sare,
o linguriţă de piper,
1 usturoi întreg,
300 g fasole păstăi verzi,
100 g porumb congelat sau de la cutie,
100 g roşii proaspete sau conservate în suc de roşii,
suc de lămâie,
o ceapă roşie
Mod de preparare: Carnea de curcan se pune într-o pungă cu uleiul de măsline, sare, piper, usturoi, busuioc tăiat fin. Punga se ţine la rece pentru o zi. Apoi carnea se taie în felii potrivite pentru grătar, care se ţin pe foc în jur de 10 minute pe o singură parte.
Ceapa se taie rondele şi se amestecă cu sarea rămasă, cu piperul. Se ţine 1 minut pe grătar. Într-un bol mare se combină ceapa ţinută pe grătar, roşiile proaspete sau de la cutie, păstăile de fasole şi porumbul. Se amestecă cu busuiocul proaspăt. La final, adăugaţi feliile de carne pe grătar şi stoarceţi jumătate de lămâie peste toată salata.