Ingrediente: 1 piept de raţă, frunze de salată, roşii uscate de la borcan, oţet, ulei de măsline, o lingură de vin roşu, o lingură de muştar natural, piper, sare, sos de soia fără zahăr.
Mod de preparare: pieptul de raţă se condimentează cu piper boabe, muştar boabe, oregano. Se înveleşte în hârtie pergament şi se pune în cuptorul încălzit la 160 de grade Celsius. Îl testaţi cu o furculiţă, după 30 de minute. Ulterior, se taie în felii groase. Între timp, puneţi într-un bol 2 linguri de ulei, roşiile uscate, sare, piper, vin, muştar şi mixaţi bine. Apoi turnaţi sosul peste carne şi rupeţi frunzele de salată deasupra. Carnea de raţă este plină de nutrienţi şi ar trebui să o consumaţi tot timpul anului. Iar combinaţia dintre roşii uscate, ulei şi muştar este de asemenea extrem de nutritivă. Acesta este un preparat pretabil atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Aveţi grijă ca roşiile uscate în ulei să nu fie conservate cu sorbat de potasiu. Aşadar, pe etichetă să scrie doar roşii uscate, ulei, sare, acid citric.
Text: Ioana Georgescu