Dacă eşti în căutarea unei reţete simple, ideale pentru cină, am pregătit pentru tine o salată cu sparanghel super sănătoasă şi săţioasă, pe care o poţi consuma cu somon şi dressing de sos de soia şi seminţe de susan pentru a-i da un aer asiatic.
Ingrediente pentru vinegreta de susan
Se găteşte sparanghelul într-o tigaie grill alături de ulei de măsline şi se întoarce frecvent pe toate părţile timp de 6-8 minute. Pentru a face vinegreta trebuie pus uleiul la încins într-o tigaie la foc mediu şi se adaugă seminţele de susan albe şi seminţele de susan negre. Se amestecă până când încep să-şi schimbe culoarea şi să emane o aromă. Se transferă seminţele într-un bol şi se lasă la răcit. Se adaugă oţetul, mirinul şi sosul de soia în acelaşi bol în care au fost puse seminţele de susan şi se amestecă cu ajutorul unei furculiţe până se omogenizează.
Pe o farfurie se aşază sparanghelul verde, se adaugă bucăţile de macrou şi se toarnă dressingul cu seminţe de susan. Se asezonează cu sare şi piper după gust, iar deasupra se serveşte cu ceapa verde.