Salată de vară cu pepene roşu şi piept de pui

Iată o reţetă simplă, de vară, care să-ţi bucure papilele gustative.
  • Publicat:
Salată de vară cu pepene roşu şi piept de pui

Despre pepene, numai de bine! Este alimentul preferat al fiecărei veri şi, pe bună dreptate! Bogat în numeroase beneficii pentru sănătate, pepenele roşu este alternativa ideală atât pentru o gustare delicioasă dintre mese, cât şi pentru un prânz delicios. 

Dacă până acum am auzit de tot felul de preparate în care sunt integrate fructele, cum ar fi pizza cu ananas sau salata cu mandarine sau struguri, ce-ai zice să te bucuri şi de unul dintre cele mai delicioase şi hidratante fructe ale verii? Savuros, uşor şi hrănitor, pepenele roşu merge extraordinar de bine într-o salată cu piept de pui la grătar sau peşte.

Ingrediente

  • 2 linguriţe de oţet de mere
  • 1 linguriţă de muştar
  • 3/4 linguriţe sare kosher
  • 1/4 linguriţe piper negru
  • 1/4 linguriţe ulei extra-virgin
  • 1 jumătate de felie de pepene tăiată cubuleţe
  • salată verde
  • piept de pui la grătar
  • brânză
  • mix de seminţe

Valori nutriţionale

  • Calorii- 137
  • Grăsimi- 9g
  • Grăsimi saturate- 1g
  • Colesterol- 0mg
  • Fibre- 2g
  • Proteine- 1g
  • Carbohidraţi- 13g
  • Zahăr- 10g
  • Sodiu- 331mg
  • Fier- 1mg
  • Calciu- 32mg

Mod de preparare

Amestecă oţetul cu muştarul, sarea şi piperul într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a pregăti dressingul pentru salată. Adaugă şi puţin ulei de măsline şi amestecă până obţii o compoziţie omogenă. Adaugă legumele în dressing şi lasă-le timp de cinci minute. La final, adaugă bucăţile de pepene şi piept de pui. Mai adaugă condimente dacă e nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: