Salata fattoush este o salată preparată cu succes în bucătăria libaneză, unde îşi are şi originile.
Aceasta este indicată în timpul sezonului estival deoarece este foarte răcoritoare, energizantă şi uşoară.
Salata fattoush este o reţetă foarte gustoasă, motiv pentru care este apreciată peste tot în lume.
Iată de ce ingrediente aveţi nevoie:
Mod de preparare:
Spalam bine rosiile si castravetii, iar ceapa o curatam de coaja si pe urma o spalam sub un jet de apa. Punem o tigaie la incins cu putin ulei, dupa care taiem lipia in bucati egale si apoi o prajim in tigaie (maximum un minut) .
Taiem rosia in jumatate si apoi scoatem marginea de care se prinde codita, deoarece este tare. In continuare o taiem in cuburi egale si o punem intr-un castron.
Taiem castravetii in jumatate, dupa care in felii egale. Ceapa o taiem pestisor, adica o taiem in jumatate si dupa aceea pe sfert si fidea. Salata nu o taiem ci o rupem, asa ea nu se va oxida.
Cu ajutorul mojarului facem dressing-ul: curatam cateii de usturoi si ii frecam cu sare in mojar, dupa care cu zeama de la lamaie stingem usturoiul, amestecand in continuare, adaugam pe urma uleiul si il incorporam in zeama de lamaie si usturoi, presarand apoi si sumac-ul.
Patrunjelul si menta le taiem fideluta, dupa care le amestecam cu mana impreuna cu legumele. Dupa ce adaugam si lipia si o amestecam in compozitia formata in castron, adaugam si lipia prajita. Amestecam, adaugand si dressing-ul din mojar.