Salata perfectă la dietă: delicioasă, sățioasă, dar cu puține calorii. Listă de ingrediente și rețetă

Ești la dietă și cauți variante de preparate light, cu puține calorii, dar gustoase? Încearcă această rețetă de salată puttanesca reinterpretată. În loc de paste, folosește boabe de năut sau de fasole în compoziție.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Salata perfectă la dietă: delicioasă, sățioasă, dar cu puține calorii. Listă de ingrediente și rețetă
Foto: Shutterstock

Cum împaci și foamea, și pofta, și dorința de a da jos câteva kilograme? Prin alegeri inspirate în ceea ce privește alimentația! Chiar dacă ești la dietă, asta nu înseamnă că trebuie să mănânci doar frunze de salată fără pic de gust. Dă o șansă acestei rețete de salată puttanesca în varianta light, cu puțini carbohidrați.

Citește și: Ce să pui în salată ca să țină de foame și să nu îngrașe. 5 ingrediente cu puține calorii

Salată de dietă: ingrediente necesare

Pentru această rețetă de salată de dietă, pe care am descoperit-o pe New York Times Cooking, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 roșii bine coapte
  • 150 grame boabe de năut sau fasole fierte
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 10 măsline kalamata fără sâmburi
  • 3 lingurițe de capere
  • 50 grame parmezan feliat subțire (poți înlocui cu telemea veche de oaie, caș sau urdă)
  • 1 cățel de usturoi tocat cubulețe
  • 1 ceapă roșie
  • sucul de la o lămâie sau 2 linguri de oțet din vin
  • puțin ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper, după gust

Citește și: Ce să nu pui în salată dacă ești la dietă. 7 ingrediente nesănătoase

Rețetă salată delicioasă cu năut și roșii

Într-un castron încăpător, taie roșiile, adaugă boabele de năut sau fasole scurse de lichid, parmezanul, măslinele, caperele, pătrunjelul tocat, ceapa și usturoiul tocate cubulețe.

Stropește totul cu suc de lămâie/ oțet, sare și piper (după gust) și ulei de măsline extravirgin.

Amestecă bine în salată și las-o deoparte, la frigider, acoperită, pentru măcar 10 minute, ca să se îmbine toate aromele.

Spre deosebire de salata clasică în care se folosesc frunze de salată verde, aceasta poate fi păstrată la frigider până la 2 zile fără să își piardă gustul sau aspectul. Din contră, devine și mai aromată!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Diane Morrisey (@dianemorrisey)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: