Cum împaci și foamea, și pofta, și dorința de a da jos câteva kilograme? Prin alegeri inspirate în ceea ce privește alimentația! Chiar dacă ești la dietă, asta nu înseamnă că trebuie să mănânci doar frunze de salată fără pic de gust. Dă o șansă acestei rețete de salată puttanesca în varianta light, cu puțini carbohidrați.
Citește și: Ce să pui în salată ca să țină de foame și să nu îngrașe. 5 ingrediente cu puține calorii
Pentru această rețetă de salată de dietă, pe care am descoperit-o pe New York Times Cooking, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Ce să nu pui în salată dacă ești la dietă. 7 ingrediente nesănătoase
Într-un castron încăpător, taie roșiile, adaugă boabele de năut sau fasole scurse de lichid, parmezanul, măslinele, caperele, pătrunjelul tocat, ceapa și usturoiul tocate cubulețe.
Stropește totul cu suc de lămâie/ oțet, sare și piper (după gust) și ulei de măsline extravirgin.
Amestecă bine în salată și las-o deoparte, la frigider, acoperită, pentru măcar 10 minute, ca să se îmbine toate aromele.
Spre deosebire de salata clasică în care se folosesc frunze de salată verde, aceasta poate fi păstrată la frigider până la 2 zile fără să își piardă gustul sau aspectul. Din contră, devine și mai aromată!
Vezi această postare pe Instagram