Una dintre cele mai delicioase garnituri este piureul de cartofi, dar nu mulți reușesc să obțină acea consistență cremoasă și pufoasă. Bineînțeles, un rol important în joacă și ingredientele pe care le folosești pentru a-i atenua gustul, dar foarte importante sunt tehnicile folosite pentru a-l obține. Iată ce greșeli să nu faci pentru a obține cel mai bun piure de cartofi din lume.
Cartofii sunt de mai multe feluri, iar consistența, gustul și textura sunt date și de tipul pe care-l folosești. Bineînțeles, o alegere delicioasă și sofisticată ar putea fi piureul din cartofi dulci, dar dacă vrem să ne amintim de gustul copilăriei, rămânem la clasicii cartofi pentru fiert.
Am auzit situații în care cartofii se pun în oală în momentul în care apa începe să fiarbă, ceea ce este complet greșit. Întotdeauna se pun pe foc când apa este rece și se lasă până ajunge în punctul de fierbere. Astfel vor fi gătiți atât la interior, cât și pe exterior. Dacă se pun cartofii în momentul în care apa începe să fiarbă, aceștia s-ar prepara mult prea rapid doar la exterior.
Atunci când sunt pisați, cartofii trebuie să fie moi pentru a nu rămâne acele bucăți tari, iar piureul să aibă „guguloaie”. Pentru a te asigura că se fierb corect încearcă să îi tai egal, în bucăți de mici dimensiuni, iar pentru a-i verifica folosește o furculiță.
În funcție de ingredientele pe care le folosești pentru gust, textură și cremozitate, ai grijă la cantități! De cele mai multe ori se adaugă unt, lapte și sare și piper, dar cantitatea potrivită este adaptată în funcție de cantitatea de cartofi folosită.
Există numeroase ustensile pe care le poți folosi în bucătărie, dar pentru piureul de cartofi nu poți folosi chiar orice. Alege instrumente speciale în acest sens, iar dacă nu dispui de ele poți încerca cu o furculiță.