Dacă te-ai întrebat vreodată de ce sunt înveliți în plastic castraveții din supermarket, află că există câteva motive întemeiate.
Chiar dacă multe persoane consideră că nu este necesar plasticul, ba chiar dăunător pentru planetă (și chiar așa și este!), castraveții ambalați astfel prezintă anumite avantaje. Iată câteva dintre ele!
Unul dintre motivele principale pentru care castraveții sunt înveliți în plastic e faptul că aceștia sunt protejați în timpul transportului și depozitării.
Castraveții sunt legume foarte sensibile și pot fi ușor zgâriați. Dacă coaja acestora este deteriorată, pulpa este expusă la aer și castraveții se vor strica mult mai repede.
În plus, nimeni nu își dorește să cumpere legume cu aspect lovit, moi sau zgâriate, așa că este de preferat să fie înveliți castraveții în acest strat protector de plastic.
Un alt motiv pentru care castraveții sunt înveliți în plastic ține de igienă. Mai precis, plasticul este o barieră în calea numeroaselor bacterii, virusuri și reziduuri care pot veni în contact cu coaja acestora.
Având în vedere că majoritatea oamenilor consumă castraveții cu tot cu coajă, iar unii nici măcar nu îi spală înainte, e important să se asigure un grad maxim de igienă pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare.
Nu în ultimul rând, castraveții sunt înveliți în plastic de comercianți pentru a rezista mai mult timp în rafturile magazinelor. Castraveții sunt foarte perisabili și mucegăiesc rapid dacă nu sunt depozitați în condiții optime.
Pelicula de plastic ajută la reținerea umidității în legume și încetinește procesul de mucegăire, ceea ce menține prospețimea îndelungată a produselor de acest tip și crește implicit termenul de valabilitate.