Această rețetă de somon cu sparanghel și cușcuș poate fi o cină ideală pentru serile în care nu ai chef musai să gătești, dar ai poftă de ceva gustos și sănătos.
Pune cușcușul într-un castron, acoperă-l cu apă clocotită, pune un capac deasupra și lasă-l timp de 10 minute să se gătească.
Taie dovlecelul în bastonașe, rupe capetele lemnoase ale sparanghelului și toacă ardeiul roșu.
Tăie roșiile în bucăți mari, apoi alege și toacă grosolan câteva frunz de coriandru, eliminând tulpinile.
Pe somon picură puțin ulei de măsline, apoi condimentează-l cu piper și un praf mic de sare de mare.
Încinge o tigaie mică antiaderentă la foc mediu, adaugă somonul, apoi pune peste el dovlecelul și ardeiul roșu. Gătește timp de 2 minute, apoi întoarce somonul pe cealaltă parte și mai gătește încă 2-3 minute.
Amestecă roșiile, sucul de lămâie, 1 lingură de ulei și coriandrul tocat în cușcuș, apoi condimentează după gust cu sare și piper negru.
Scoate somonul pe o farfurie, apoi adaugă cușcușul peste legumele rămase în tigaie. Amestecă totul bine, apoi așază înapoi somonul deasupra cușcușului. Acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu și pune înapoi la foc mare pentru încă 2-3 minute sau până când peștele este frumos gătit.
Pentru a servi, așază totul pe o farfurie, pune deasupra iaurtul, apoi savurează.
Sursă foto: Shutterstock