Cum să faci sos de căpșuni în 20 de minute? Simplu, citește mai departe ca să afli rețeta simplă!
Sosul de căpșuni poate rezista până la 3-4 săptămâni la frigider sau chiar mai mult dacă îl pui la congelator, până la 6 luni. Îl poți folosi ca topping pentru înghețată, ca umplutură pentru clătite, în cheesecake, panna cotta, milkshake sau în orice desert îți place.
Ca să obții un sos de căpșuni mai gros, lasă-l mai mult timp pe foc. Atât de simplu!
Vezi mai jos care sunt cele 4 ingrediente de care ai nevoie pentru a prepara un sos de căpșuni delicios!
https://www.csid.ro/dieta-sport/retete-culinare/pandispan-cu-visine-desertul-pufos-al-copilariei-reteta-pas-cu-pas-19831035/
Pune căpșunile tăiate cuburi (mai mici sau mai mari, în funcție de cum le vrei în sirop), zahărul, sucul de lămâie și extractul de vanilie într-o oală pe foc mediu.
Adu la fierbere și apoi dă focul mai mic. Lasă pe foc până căpșunile sunt foarte moi și sosul format se îngroașă, aproximativ 15 minute. Lichidul ar trebui să se reducă la jumătate din volumul inițial. Amestecă bine și mai adaugă apă dacă ți se pare că sosul este prea gros.
Dacă folosești căpșuni congelate, trebuie să le lași mai întâi la decongelat și să elimini excesul de apă. Apoi, sosul se lasă puțin mai mult pe foc, pentru că fructele vor lăsa mai multă apă. În cazul în care sosul nu se îngroașă suficient, poți adăuga în compoziție un amestec din 2 lingurițe de amidon de porumb cu 50 mililitri de apă și să mai lași pe foc 5 minute.
În cazul în care vrei ca sosul să nu aibă bucăți mari de căpșuni, îl poți da prin blender după ce se mai răcește puțin.
În loc de căpșuni, poți folosi alte fructe, precum afine, zmeură, mure, cireșe, vișine sau o combinație între acestea.
Mai jos poți vedea rețeta de sos cu căpșuni congelate:
Sursă rețetă: carlsbadcravings.com