Acest sos de pizza este foarte aromat și super simplu de preparat! De ce să cumperi sos de pizza din magazin, când îl poți face acasă, mult mai sănătos, dar și mai delicios?
Îl poți prepara în cantități mai mari și să îl pui la borcan, ca să ai în avans, în caz că te lovește pofta de pizza seara târziu, când nu ai chef de gătit. La frigider rezistă între 5 și 7 zile, dar îl poți depozita și la congelator, unde rezistă 6-8 luni.
Bogat în ierburi aromatice și usturoi, acest sos de pizza trebuie să se afle pe lista ta de „musai de încercat”. Iată cum se prepară!
Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune uleiul într-un wok, pe foc mediu spre mare, apoi adaugă ceapa și un praf de sare și soteaz-o 4-5 minute, până se înmoaie și își schimbă ușor culoarea.
Adaugă usturoiul tocat peste ceapa călită, amestecă și mai lasă pe foc încă 30 de secunde. Adaugă restul ingredientelor, amestecă și lasă pe foc 10-15 minute sau până când sosul capătă consistența dorită.
Toarnă sosul de roșii în borcane sterilizate. Lasă-le să ajungă la temperatura camerei înainte să le pui la frigider.
Mai jos poți vedea 2 variante de sos de pizza.