Nu este deloc dificil să pregătești o friptură delicioasă, mai ales dacă ai o marinadă pentru friptură care să îi ofere gust și savoare. În primul rând, ai grijă cum tai carnea, iar aici ne referim la grosime, apoi alege modul în care vrei să o prepari și mai ales cu ce vrei să o servești. Un alt pas crucial este alegerea marinadei, pentru că bucata de carne nu trebuie pusă doar într-un sos și atât.
Carnea se marinează din mai multe motive, dar principalul motiv pentru care se practică acest lucru este datorită gustului și texturii care se obțin. Odată ce marinada intră în contact cu carnea, aceasta pătrunde în țesut și o face să fie mai fragedă.
În momentul în care pregătești marinada foarte mult contează și gustul pe care vrei să-l obții. Poți opta pentru o combinație de oțet din vin roșu, sos de soia, ulei de măsline, usturoi proaspăt, ceapă albă, rozmarin, sare și piper. Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele într-un bol, să pisezi usturoiul și ceapa să o tai julienne, apoi să asezonezi cu ierburi proaspete, sare și piper.
Odată ce marinada este gata, pui carnea într-o pungă resigilabilă, adaugi marinada și o lași frigider pentru nu mai mult de două ore. Dacă este lăsată mai mult de două ore, gustul natural al fripturii se poate pierde. După ce carnea a stat la marinat, poate fi preparată în orice fel îți dorești: pe grătar sau la cuptor.