Sătul de sosurile pline de chimicale din comerț? Încearcă această rețetă de sos chimicurri, care se potrivește perfect cu carnea la grătar, dar și în paste sau salate.
La bază un sos argentinian, sosul chimicurri este ideal pentru carnea de vită friptă la grătar, dar și cea de porc, pui sau chiar peștele ori legumele sau humusul capătă un gust fantastic când le sunt alăturate acest preparat foarte aromat.
Sosul chimicurri este plin de vitamine și minerale datorită ingredientelor vegetale proaspete, în special pătrunjelului din compoziție. Partea și mai bună este că poate fi păstrat la borcan, în frigider, până la 2-3 săptămâni, deci poți face o cantitate mai mare în avans.
Iată cât de ușor se prepară sosul chimicurri!
Pentru această rețetă, pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente:
Sosul chimicurri este extrem de simplu de făcut. Nu trebuie decât să toci mărunt verdeața, usturoiul și ardeiul iute, dacă nu folosești fulgi de chili, apoi să amesteci într-un castron toate ingredientele.
Dacă vrei să obții un sos mai catifelat, poți da compoziția la blender.
E de preferat să lași sosul la frigider măcar 30 de minute înainte de servire. Cu cât sosul „se odihnește” mai mult timp, cu atât aromele se vor întrepătrunde mai bine și gustul va fi desăvârșit.
Sursă rețetă: cravinghomecooked.com