O rețetă ușoară care se prepară în 30 de minute – supă cremă de ciuperci de post! Este gustoasă, are o textură cremoasă și, în plus, este plină de substanțe nutritive.
Această supă cremă poate fi mâncată la prânz sau seara și se prepară ușor acasă. Singura parte „grea” sau care ia timp este… tăiatul ciupercilor. În rest, totul va decurge super rapid!
Ține cont de ingredientul-cheie din rețetă: vinul sec. În loc de smântână vom folosi lapte de cocos, delicios și plin de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, care îi dă acestei supe un gust minunat.
Vezi mai jos rețeta de supă cremă de ciuperci de post.
Ingrediente pentru 4-6 porții:
Mod de preparare:
Într-un wok încăpător, încălzește uleiul pe foc mediu, adaugă ceapa tocată și usturoiul tăiat cubulețe și sotează timp de 5 minute.
Adaugă ciupercile curățate și feliate, amestecul de ierburi și vinul și lasă pe foc încă 5 minute.
Adaugă supa de legume, adu la fierbere și acoperă cu un capac. Redu focul la minimum și lasă să scadă supa timp de 15 minute. În ultimele 5 minute, adaugă laptele de cocos sau de caju.
https://www.csid.ro/dieta-sport/retete-culinare/chiftele-din-cartofi-fierti-la-cuptor-reteta-de-post-dietetica-19765378/
Amestecă amidonul sau pudra de arorut cu 60 ml de apă rece. Adaugă peste supă și amestecă energic timp de 1-2 minute. Dacă supa este prea apoasă, mai poți adăuga o lingură de amidon de porumb amestecat cu puțină apă.
Se ia vasul de pe foc și se adaugă sare și piper, după gust. Supa se dă prin blender pentru a obține o cremă catifelată.
Supa cremă de ciuperci de post se servește cu pâine de casă sau lipie și se decorează cu pătrunjel proaspăt. O porție de supă are aproximativ 200 de calorii.
Se păstrează la frigider timp de 4-5 zile. Poate rezista timp de 2-3 luni la congelator.