Elena Stanciu, health coach român stabilit în Thailanda, ne dezvăluie reţete menite să ne ajute să înţelegem din punct de vedere practic ce înseamnă dietă echilibrată, bazată pe alimente integrale şi cu aport mare de vitamine şi minerale. Iată reţeta ei delicioasă de ”supă de linte”.
Deşi acum 10, 15 ani în România lintea nu era foarte populară, acum lintea câştigă din ce în ce mai mult teren în farfurii datorită interesului crescut pentru alimentaţia sănătoasă. Lintea este una dintre leguminoasele cele mai uşor de digerat, excelentă pentru zilele de post sau pentru un meniu vegetarian bogat în proteine şi sărac în grăsimi. În plus, lintea are un conţinut excepţional de fibre alimentare. Cei care nu au gătit până acum cu linte pot începe cu o supă de linte. ”Ştii sentimentul acela de curiozitate combinată cu necunoscut şi puţină teamă, dar peste care se suprapune şi siguranţa că totul este bine chiar dacă nu ai nici cea mai vagă idee despre ce ţi se întâmplă? Cam aşa este această supă de linte despre care îţi povestesc astăzi. Plină de arome, caldă, îmbietoare, excelentă pentru o zi mohorâtă de toamnă sau iarnă cînd ai mare nevoie să îţi zboare gîndurile la tărâmuri mai calde, misterioase şi frumos mirositoare” spune Elena Stanciu, health coach.
Pentru prepararea acestei supe vegane, gata în jumătate de oră, este nevoie de zece ingrediente. Reţeta este concepută pentru 6 porţii.
”Singurul lucru la care simt să te fac atent este timpul de fierbere al boabelor de linte. Lintea roşie fierbe repede, dacă vrei la final să ai o supă ca e mea, cu textură (nu se foloseşte blender-ul) atunci ai grijă să nu o pui în oală de la începutul procesului pentru că se va face praf şi pulbere. Din experienţa mea lintea roşie se fierbe foarte bine în 15 minute – atât varianta de bob întreg, cît şi cea care este deja făcută jumătăţi (split)” adaugă Elena Stanciu.
Ingredientele care sună exotic se pot găsi la magazinele cu specific arăbesc sau comanda pe internet.
Ingrediente:
Mod de preparare: