Am aflat de supa de roșii că are numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, motiv pentru care poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar, protejarea fertilității masculine, protejarea pielii de arsurile solare, dar totodată are și grijă de sănătatea inimii și ne poate ține la distanță de cancerul de prostată și de sân. Iată cum să prepari cea mai delicioasă supă de roșii cu busuioc de care să te bucuri chiar în confortul casei tale.
Pune la încălzit o oală de dimensiune medie și adaugă uleiul de măsline și ceapa. Lasă-le la gătit timp de cinci minute până când acestea se înmoaie și au un aspect sticlos. Adaugă usturoiul și mai lasă la gătit încă două minute. Adaugă restul ingredientelor, cu excepția frunzelor de busuioc. Amestecă bine și asezonează cu sare și piper. Lasă focul la putere mică spre medie și adaugă frunzele de busuioc, păstrând deoparte câteva pentru a le pune la final. Acoperă supa cât timp se gătește și las-o pe foc timp de 20 de minute. Mai apoi, folosește un blender vertical până obții un piure din ingredientele din oală. Atunci când servești supa, nu uita de frunzele rămase de busuioc.
Îți recomandăm ca întotdeauna să optezi pentru mâncarea gătită acasă și nu pentru produsele semi-preparate. Dacă alegi să acumperi supă de roșii din magazin, află că în general produsele la conservă conțin cantități mari de sare, care pot duce ulterior la probleme de hipertensiune, atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților. De exemplu, un pachet de supă de roșii ar putea conține undeva la 48% din necesarul zilnic de sare recomandat, o cantitate care depășește cu mult doza zilnică. De asemenea, conținutul caloric este mult mai mare.