Supă de usturoi. Cum faci zeama minune, de 100 de ori mai puternică decât antibioticele

Supa de usturoi este un leac pentru multe boli. Iată cum se prepară!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Supă de usturoi. Cum faci zeama minune, de 100 de ori mai puternică decât antibioticele
sursa foto: colaj Envato&Facebook

Usturoiul este preferat de mulți români și merge de minune integrat în diverse preparare culinare. În plus, acesta are beneficii incredibile pentru sănătate. Cercetătorii susțin că usturoiul ar fi de 100 de ori mai eficient decât antibioticele utilizate frecvent în anumite afecțiuni. 

Beneficiile usturoiului

Usturoiul este bun la gust și potrivit pentru multe mâncăruri! Însă acesta nu este utilizat doar în bucătărie, ci are întrebuințări minunate și în medicină. Oamenii de știință precizează că usturoiul ajută și în lupta cu virușii și bacteriile. Acesta mai este eficient în boli ce țin de aparatul digestiv, dar este bun și pentru persoanele hipertensive, pentru că scade tensiunea arterială.

Usturoiul conține alicina, un derivat sulfuric, care este extrem de benefică pentru organism. Derivații sulfuri au efecte majore la inhibarea creșterii celulelor tumorale.

Ce afecțiuni tratează usturoiul

Citește și: Reţeta de post. Supa de cartofi pe care o prefera şi părintele Arsenie Boca. Alte 7 reţete delicioase de post de la mănăstire

Așadar, este foarte bine să consumăm usturoi cât mai des, atât pentru gust, cât și pentru beneficiile pe care le are. În plus, puteți prepara o supă din usturoi. Este ideală să tratați răcelile, gripa, dar și alte infecții.

Supa de usturoi se face simplu și rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente.

Rețetă supă de usturoi

Ingrediente:

  • 5 căpățâni de usturoi,
  • 2 linguri de ulei de măsline,
  • 2 lingurițe de unt,
  • 2 căpățâni mari de ceapă roșie,
  • 1 lingură de cimbru proaspăt tăiat sau o linguriță de cimbru uscat și dat la râșniță
  • o ceașcă de smântână,
  • o cană de supă de pui (250 ml),
  • o legătură de pătrunjel,
  • o linguriță de busuioc uscat,
  • o ceașcă de crutoane.

Mod de preparare:

Prima dată se taie toate ingrediente mărunt și se pun la fiert în supa de pui. După ce au fiert, se scurg și se dau prin blender până ce supa devine cremoasă.

La final se adaugă o ceașcă de smântână și crutoanele, dar și verdeață proaspătă. Se recomandă să se consume dacă vă confruntați cu infecții virale!

Citește și: Ce să mănânci când ești răcit. Alimentele care te pun pe picioare rapid!

Urmărește CSID.ro pe Google News