Dacă vrei să urmezi o dietă de slăbit, dar și să ții post, îți oferim astăzi o rețetă de supă de varză pe care neapărat trebuie să o încerci.
Are puține calorii, este sățioasă, topește grăsimile. În plus, este de post și e perfectă dacă te confrunți cu simptome de răceală, gripă sau COVID. Această supă se prepară ușor și rapid și este foarte gustoasă. Vezi mai jos rețeta!
Rețetă de supă de varză: ingrediente
Pentru 8 porții de supă de varză ai nevoie de următoarele ingrediente:
Dacă vrei mai multe legume în această supă de varză, poți trece pe lista de ingrediente și ardei gras, mazăre sau florete de conopidă.
Cum se face supa de varză: mod de preparare
Curăță ceapa de coajă și toac-o mărunt.
Curăță morcovii și taie-i rondele sau cubulețe.
Spală varza și toac-o grosier, în bucăți de 1-2 centimetri.
Spală tulpinile de țelină și taie-le în bucăți de 1 centimetru. Sau curăță rădăcina de țelină de coajă și tai-o în cubulețe mici.
Curăță usturoiul și taie-l rondele sau cubulețe.
Umple o oală cu 2 litri de supă stock de legume sau cu apă.
Adaugă ceapa tocată, morcovul, varza, usturoiul, tulpinile de țelină sau cubulețele de țelină rădăcină, oregano, busuiocul, roșiile cuburi cu tot cu sucul de roșii, foile de dafin, sare și piper, după gust.
Pune pe foc mare și adu la fierbere, apoi redu focul la minimum spre mediu și mai lasă încă 20 de minute sau până când morcovul și țelina sunt moi. Poftă bună!