Vară, vară dă-ne supe! Așa sună nevoia organismului mai ales când temperaturile termometrelor sunt atât de ridicate. Și dacă nu mai vrei să deschizi aragazul pentru a găti fă supe reci. În bucătăria mediteraneană se prepară des mâncăruri fără foc. Asta ca să nu mai vorbim de super inspirația pe care o putem lua și de la rețetele raw vegane unde alimentele nu se încălzesc la mai mult de 40 grade C.
Castraveții sunt unul dintre cele mai prietenoase legume vara și numai. Sunt super hidratanți datorită conținutului mare de apă – circa 95 la sută. Și evident, a conținutului mic caloric. 100 grame de castraveți au 12 calorii. Așadar, merită preparați și consumați în diverse moduri. O idee este să faceți gazpacho de castraveți.
Atunci când mergeți la cumpărături puneți pe lista de ingrediente și următoarele: castraveți proaspeți, ideali cât mai proaspeți. Mai aveți nevoie de usturoi, ceapă, iaurt grecesc, smântână, corindru *sau mărar, busuioc, pătrunjel – depinde de preferințe. Ulei de măsline, piper, lămâie, sare vor condimenta de asemenea gazpacho din castraveți. Aveți nevoie de un mixer vertical sau un robot de bucătărie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingredientele se spală, se curăță. Apoi se toacă mărunt. Într-un blender se mixează toate ingredientele ori dacă aveți mixer vertical le puneți într-un vas înalt și le mixați. Se pune gazpacho de castraveți la frigider. După gust se mai adaugă condimente dar și puțină zeamă de lămâie. Pentru decorare se pot folosi: feliuțe de castravete, ceapă, frunze sau chiar flori comestibile.
Surse: www.feastingathome.com