În luna august, printre vedetele din piețe se numără și mazărea. Proaspătă are un gust dulceag fin dar este și o sursă importantă de proteine vegetale. Mazărea proaspătă are la 100 g – 81 de kilocalorii iar 100 grame de mazăre fiartă au 84 de kilocalorii. Spranghelul este o altă legume săracă în calorii dar bogată în fibre. 100 grame de spranghel au doar 20 kilocalorii.
Supele calde sau reci sunt o opțiune excelentă zi de zi pentru toate vârstele. Acest tip de mâncare hidratează, este lejer și ajută la menținerea greutății corporale sau chiar la slăbire. Nici o zi fără supă, deci! Dacă nu știți cum să vă împrieteniți cu supele, un blender sau robot de bucătărie poate fi util căci face textura cremoasă, fină.
Puneți pe lista de cumpărături: mazăre, sparanghel verde, ceapă, mentă, ulei de măsline, usturoi. Mai aveți nevoie de sare, piper dar și de supă de legume. Mai aveți nevoie și de un robot de bucătărie sau mixer vertical.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Chef Suzana Mira explică: ”O ceapă mică tocată grosier se călește cu 2 grăunți de usturoi în 2 linguri de ulei măsline și puțină sare. După câteva minute se adaugă o mână de sparanghel verde tocat cubulețe (am păstrat câteva vârfuri gătite pentru decor) și se călesc câteva minute. Apoi am adăugat vreo 300 ml supă de legume fierbinte, o cană mare de mazăre boabe și am lăsat să fiarbă 10’. La final am asezonat cu sare, piper și câteva frunze de mentă verde. Am dat prin blender până ce am obținut o cremă fină și am servit cu puțină smântână lichidă .Opțional se mănâncă alături crutoane. Pofta bună!
Consultant de specialitate: chef Suzana Mira