Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă - ingrediente și mod de preparare. O ciorbă delicioasă care se servește în mod tradițional de Anul Nou.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ciorbă de burtă

Rețetă de ciorbă de burtă delicioasă pentru Revelion – vezi ingredientele și modul de preparare!

Ciorbă de burtă – ingrediente

  • 5l de apă
  • 500g burtă de vită prefiartă
  • 2-3 oase de vită
  • 1 ţelină cu frunze
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1 păstârnac mic
  • 300 ml de smântână lichidă
  • 1 ou
  • zeama de ½ lămâie

Mod de preparare

  • 1. Se pune apa la fiert împreună cu oasele de vită. Când începe să clocotească, se dă focul mai mic şi se îndepărtează spuma de la suprafaţă de câte ori este nevoie. Între timp, se spală şi se curăţă legumele. Se fierb oasele aproximativ o oră.
  • 2. Se scot oasele din supă, se adaugă burta şi se fierbe aproximativ 20 de minute, apoi se adaugă legumele întregi sau tăiate în bucăţi mari.
  • 3. Se fierbe burta până când se pătrunde uşor cu furculiţa; se scot legumele după ce au fiert (se testează tot cu furculiţa).
  • 4. Se stinge focul, se taie burta fideluţă şi se adaugă la loc în supă. Se prepară liezonul după ce a mai scăzut temperatura supei. Se amestecă într-un castron gălbenuşul cu smântâna lichidă, apoi se diluează treptat cu câte un polonic de supă. Când amestecul devine omogen, se toarnă în oala cu supă şi se mai dă o dată în clocot.
  • 5. Se stinge focul, apoi se acreşte cu zeamă de lămâie, după gust. Se serveşte cu ardei iute, oţet şi usturoi zdrobit.

Sursa: GoodFood

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: