Capul mielului trebuie curăţat foarte bine. Legumele se taie cubuleţe, iar carnea se taie nici prea mare, nici prea mic, cât s-o iei uşor în polonic.
Se pun rădăcinoasele, ceapa şi carnea la fiert în apă rece cu piper şi o linguriţă de sare. După ce s-a înspumat se dă spuma deoparte şi se lasă să fiarbă încet vreo oră, timp în care se dă în fiert borşul, se toacă verdeaţa (loboda, leuşteanul şi tarhonul), se bat ouăle care se amestecă cu smântână şi un pic de zeamă din ciorbă.
Peste carnea care aproape s-a fiert se pune orezul la fiert, aproximativ 15 minute, se adaugă borşul, sare dacă mai trebuie şi se lasă la fiert vreo 10 minute; urmează loboda tot 10-15 minute. La final se drege ciorba cu ou şi smântână, se potriveşte de sare şi se presară verdeaţa.
O puteţi servi cu ardei iuţi sau puţin hrean ras şi frecat cu o linguriţă de oţet sau iaurt.