Cât ține valul de căldură din țara noastră, și nu doar putem să ne inspirăm tot mai mult din gastronomia popoarelor din zonele însorite ale lumii. Mai ales din rețete preparatelor rapide, ieftine și care nu necesită foc. La acest capitol se încadrează perfect supele reci. Pe caniculă nu merită să mai stai în fața aragazului să gătești. Gazpacho este delicioasă, ușor de preparat, nu necesită foc, are ingrediente de sezon. Unde mai pui că te va duce cu gândul rapid la o vacanță în Spania, pe malul mării Mediterane?
Supele sunt unele dintre cele mai ușor de preparat feluri de mâncare, ajută la hidratare și la slăbire sau menținerea siluetei. Vara este ideal să preparăm mâncăruri fără foc. Ne bucurăm de vitamine, minerale și facem economie la factura la gaz. În plus, cine ar mai deschide aragazul pe vreme asta?
Atunci când faci aprovizionarea cu mâncare pune în coșul de cumpărături și roșii, castraveți,ceapă roșie, ardei gras, usturoi. Vei mai avea nevoie de pâine uscată sau pâine prăjită, oregano, busuioc, oțet, sare, ulei de măsline, piper. Pâinea uscată îi va da o savoare și o consistență aparte supei gazpacho. Veți mai avea nevoie și de un robot de bucătărie sau un mixer vertical.
Ingrediente pentru 6 porții:
Mod de preparare:
Așezați bucățile de pâine pe fundul unui bol mare. Adăugați jumătate din roșii într-un strat uniform deasupra și asezonați cu sare și piper. Adăugați castraveții, ceapa, ardeii și usturoiul. Se presară cu oregano și se asezonează cu sare și piper din nou. Adăugați roșiile rămase și presărați cu mai multă sare și piper. Cu ajutorul robotului de bucătărie se mixează într-o supă cremă. Stropiți uleiul și oțetul deasupra. Se lasă să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 de minute. Dacă doriți să savurați un gazpacho extrafin puteți folosi o strecurătoare. Gazpacho se servește rece și se păstrează la frigider.
Surse: Seriouseat.com