Nu îți mai vine să deschizi aragazul? Fă gazpacho! Avem rețeta simplă!

Nu știi cum să te mai răcorești? Iată cea mai simplă rețetă fără foc - gazpacho. Are un ingredient la care nu te aștepți
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nu îți mai vine să deschizi aragazul? Fă gazpacho! Avem rețeta simplă!
Nu vrei să mai deschizi aragazul? Fă gazpacho delicios! Avem rețeta! Foto: Shutterstock

Cât ține valul de căldură din țara noastră, și nu doar putem să ne inspirăm tot mai mult din gastronomia popoarelor din zonele însorite ale lumii. Mai ales din rețete preparatelor rapide, ieftine și care nu necesită foc. La acest capitol se încadrează perfect supele reci. Pe caniculă nu merită să mai stai în fața aragazului să gătești. Gazpacho este delicioasă, ușor de preparat, nu necesită foc, are ingrediente de sezon. Unde mai pui că te va duce cu gândul rapid la o vacanță în Spania, pe malul mării Mediterane?

Supele sunt unele dintre cele mai ușor de preparat feluri de mâncare, ajută la hidratare și la slăbire sau menținerea siluetei. Vara este ideal să preparăm mâncăruri fără foc. Ne bucurăm de vitamine, minerale și facem economie la factura la gaz. În plus, cine ar mai deschide aragazul pe vreme asta?

Ce ingrediente sunt necesare pentru gazpacho?

Atunci când faci aprovizionarea cu mâncare pune în coșul de cumpărături și roșii, castraveți,ceapă roșie, ardei gras, usturoi. Vei mai avea nevoie de pâine uscată sau pâine prăjită, oregano, busuioc, oțet, sare, ulei de măsline, piper. Pâinea uscată îi va da o savoare și o consistență aparte supei gazpacho. Veți mai avea nevoie și de un robot de bucătărie sau un mixer vertical.

Gazpacho – rețeta simplă

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 150 grame pâine uscată, fără crustă, ruptă în bucăți de 1 până la 2 cm
  • 4 roșii inimă de bou mari foarte coapte sau 8 roșii normale, fără miez și tăiate în bucăți grosiere
  • 1/2 kilogram castraveți, curățați de coajă, fără semințe și tăiați în bucăți grosiere
  • 300 g de ceapă roșie, decojită și tăiată în bucăți mărișoare
  • 300 grame de ardei gras verde sau roșu, fără miez, fără semințe și tăiat în bucăți grosiere de
  • frunze de oregano proaspăt sau uscat
  • 2 căței de usturoi, decojiți și zdrobiți
  • 1 cană de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de oțet
  • pătrunjel pentru servire
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Așezați bucățile de pâine pe fundul unui bol mare. Adăugați jumătate din roșii într-un strat uniform deasupra și asezonați cu sare și piper. Adăugați castraveții, ceapa, ardeii și usturoiul. Se presară cu oregano și se asezonează cu sare și piper din nou. Adăugați roșiile rămase și presărați cu mai multă sare și piper. Cu ajutorul robotului de bucătărie se mixează într-o supă cremă. Stropiți uleiul și oțetul deasupra. Se lasă să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 de minute. Dacă doriți să savurați un gazpacho extrafin puteți folosi o strecurătoare. Gazpacho se servește rece și se păstrează la frigider.

Surse: Seriouseat.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări: